szerda, január 09, 2008

Nagyon finom


lett a végeredmény. Mások is mondták, nem (csak) öndicséret. :D

Húsgombócleves, Pulykahús baconnel, sajttal és tejföllel és rizskörettel, és túrós-tejszínes torta. Bor, kávé, de ezt már kár is mondani.


A vendégeink viszont nem valami nagyétkűek, ígyhát három napig biztos nem kell főznöm. Mondjuk, ez nem olyan nagy baj...
Ám lehet nem ártana megtanulni, hogy nem kell felverni a lacikonyhát vendéglátáshoz.



Itt az újdonság receptje, a Mindmegette-n találtam. Tényleg finom, kiadós, mutatós! Kár, hogy nincs képem hozzá.


Pulykahús baconnel, sajttal és tejföllel
Hozzávalók:
  • 1 kg pulykamell, de lehet csirke is (a tepsi méretétől függ, mennyi kell)
  • fél liter tejföl
  • 1 kis csomag bacon
  • 30 dkg sajt
  • olaj, víz, alufólia
  • só, fűszerkeverék

  • Elkészítés: A pulykamellet felvágjuk szeletekre, ízlés szerint befűszerezzük, majd egy kicsit elősütjük, de úgy, hogy ne piruljon meg. Amíg sül, a tejfölt kikeverjük a lereszelt sajttal (javaslom, hogy lehet a nokedli szaggatón reszelni, mert gyorsabban megvan és ugyanugy megolvad a sajt.)
    Amikor kész, a tepsi aljába teszünk annyi alufóliát minden irányból, hogy be tudjuk hajtani. Lefektetjük az elősütött pulykamell szeleteket, rátesszük a bacont, majd az egészet befedjük az összekevert sajtos-tejfölös szósszal, és becsomagoljuk. Nem kell rálapítani az alufóliát, mert ráég; kis csomagocskát kell csinálni. Majd mielőtt az előmelegített sütőbe betesszük, öntünk az alufólia alá egy pohár (1,5 dl) vizet. A sütés befejezése előtt nyissuk ki az alufólát, hogy a teteje egy kicsit megpiruljon (kb. 15-20 perc: sütőtől függ, figyelni kell). Rizzsel, krumplipürével nagyon finom.

    1 megjegyzés:

    csillag írta...

    jól hangzik:D