lett a végeredmény. Mások is mondták, nem (csak) öndicséret. :D
Húsgombócleves, Pulykahús baconnel, sajttal és tejföllel és rizskörettel, és túrós-tejszínes torta. Bor, kávé, de ezt már kár is mondani.A vendégeink viszont nem valami nagyétkűek, ígyhát három napig biztos nem kell főznöm. Mondjuk, ez nem olyan nagy baj...
Ám lehet nem ártana megtanulni, hogy nem kell felverni a lacikonyhát vendéglátáshoz.
Ám lehet nem ártana megtanulni, hogy nem kell felverni a lacikonyhát vendéglátáshoz.
Itt az újdonság receptje, a Mindmegette-n találtam. Tényleg finom, kiadós, mutatós! Kár, hogy nincs képem hozzá. Pulykahús baconnel, sajttal és tejföllel Hozzávalók: |
Elkészítés: A pulykamellet felvágjuk szeletekre, ízlés szerint befűszerezzük, majd egy kicsit elősütjük, de úgy, hogy ne piruljon meg. Amíg sül, a tejfölt kikeverjük a lereszelt sajttal (javaslom, hogy lehet a nokedli szaggatón reszelni, mert gyorsabban megvan és ugyanugy megolvad a sajt.) Amikor kész, a tepsi aljába teszünk annyi alufóliát minden irányból, hogy be tudjuk hajtani. Lefektetjük az elősütött pulykamell szeleteket, rátesszük a bacont, majd az egészet befedjük az összekevert sajtos-tejfölös szósszal, és becsomagoljuk. Nem kell rálapítani az alufóliát, mert ráég; kis csomagocskát kell csinálni. Majd mielőtt az előmelegített sütőbe betesszük, öntünk az alufólia alá egy pohár (1,5 dl) vizet. A sütés befejezése előtt nyissuk ki az alufólát, hogy a teteje egy kicsit megpiruljon (kb. 15-20 perc: sütőtől függ, figyelni kell). Rizzsel, krumplipürével nagyon finom. |
1 megjegyzés:
jól hangzik:D
Megjegyzés küldése