csütörtök, október 11, 2007

TeA


Épp Citrus Carnival teát szürcsölgetek és nem tehetem meg, hogy ne írjam le azt, hogy mostanában milyen tejjjja-kedvelő, "függő" lettem. Annyira, hogy reflexből tudom, hogy hány perc alatt fő fel a bögrémben a víz és általában olyankor landolok a konyhában, amikor bele kell zuttyintani a vízbe a teafüvet (kivéve, mikor nem, de ez most nem az az eset), szóval mi ez, ha nem reflex, avagy inkább szívdobbanásnyi pontosságú ráhangolódás az ízek és levek eme különleges világára.

Az este randiztam a Kedvessel a Kokoon-ban, s együtt felfedeztünk egy újabb olyan helyet, amiért érdemes Váradon élni (:D) s ahová érdemesnek találtunk majd vissza-vissza járni. Melegedni, kívül-belül.

Merthogy ez a Kokoon egy hangulatos, finom vonalú teázó, fekete asztalokkal és bőrszékekkel, gyertyákkal meg fehér fallal, orrsimogató illatokkal és kis boltocskával, ami telis-tele van teás kellékekkel, üvegkannában tárolt teafüvekkel és jajjnézzétekmeghogymégmivel.

[L., ha eccer Váradon jársz, meghívunk téged is oda egy teára :) ]

No, szóval ez a Kokoon (mi az a kokoon?) egy jó kis hely, visszamegyünk.

Most fedeztem fel, hogy neten is vannak.

Mentát ritkán, gyümölcsteát alig, főként fekete vagy zöld teát iszom vagy a Perfect figura-s fogyókúrás csodaleveket, de kedvencem a sárgavirág tea is a gyógynövények közül. Cukor és citromlé nélkül, ha lehet forrón, melegen, frissen szeretem inni a teát. Reggel, ébredés után, napközben, munka közben, este és éjjel.

A teafiltereket időnként arcdörzsiként használom, élvezem, ahogy feszessé és simává varázsolja a bőröm.

A Kedvesnek cukorral főzöm, naponta.

Aszondják mások, hogy nálunk finom a tea.

Most bő a választék, nagyon, mert Svájcból is hoztunk, amúgy pedig minden vásárláskor szoktunk teát is venni. Az este asszem a kokúnozás hatására a rejálban újra bővítettük a készletet.


Kamm end szí.

1 megjegyzés:

Időbeosztás-guru írta...

cocoon = (selyem)gubó
Nagyon kellemes hely lehet az a teázó, annak alapján, amit ide leirtál. Én is szivesen elmennék. Természetesen a zöld-fekete teák nagyon finomak, de a hangulat...az is nagyon sokat ér.