szombat, június 09, 2007

Mitisírjak, mitisírjak...?

Azt, hogy újra voltam Bukarestben? Ráaadásul ottalvósan? És azt, hogy most jól szét is néztünk benne? És azt, hogy szörnyen rondának találtuk? Befejezetlennek, koszosnak, tákolt-mákoltnak, zsúfoltnak és lerobbantnak? Pedig jó időt kaptunk, kíméletes, seeső-senap-félét... Ennek ellenére egyáltalán nem találtam egy szál olyan utcát, amire tiszta szívvel mondanám, hogy no, ez tetszik. Pedig körbejártuk a fontosabb helyeket meg a kis zeg-zug utcákat is, de többnyire csak omladozó, szétmálló épületeket láttunk, ízléstelen megoldásokat és a legszebb épületeket is elcsúfító légkondi berendezésket az ablakokban. Ha Romániának ezt az arcát láthatnám csupán megfutamodnék tőle.
Az utunk eredményes volt. Eredményesnél eredményesebb. Nekem 5 hónapot szabtak ki. Bőven elég. 1 is elég lett volna. De lehet egyszerűbb lett volna, ha években mérik ki :).
Az külön mese, hogy milyen procedúra van emögött, de erről inkább nem írok most.
A lényeg az, hogy az alaphangulat végig jó volt, sőt, a bennem időnként megfeszülő szálak is lazultak a végére. S habként a két nap tortájára IKEÁ-ztunk is egy nagyot. Nemcsak fényképeken marad nyoma ennek a turnénak. Már virág is díszeleg az egyik szerzeményben. Hirtelen újra lakásrendezgetős, fészekrakós kedvem támadt.
Köszönetnyílvánítás:
Mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs B. kölcsön-cserecipője, ugyanis az én topánkámmal gyötrelem lett volna átvágtatni és -ballagni annyi utcácskán, teren és sugárúton.

Néhány kép minderről. No comment.


Napfelkelte, érkezéskor

Vacsora "a törzshelyen"Legdrágább eddigevett spagetti
A hely kedves volt, a pincérnő NEM
Csak ennyit vásároltunk
Felfértünk mégis a METRO-ra
Ladik a Herastrau parkban
Herastrau Park
Vannak szep helyek is benne...
Üzleti érzék...
A kulcsmásolós autót nem fényképeztem le...
Egy szép tömbház. Csak ne lenne a környéke ott...
Diadalív
Légkondikiállítás
Ízlések és pofonok
Városfejlesztési tervek
Területrendezés
A nép háza
Balkán. Tábla nélkül is eltaláltunk. Bárhol, mindehol éreztük...

1 megjegyzés:

márta írta...

Mire is szabtak ki neked 5 hónapot,te lány?